Barometrul IMM-urilor: problemele anului 2016

Posted by:     Tags:  , , ,     Posted date:  July 18, 2016  |  No comment


July 18, 2016


O treime dintre IMM-uri gasesc evolutia mediului economic din Romania stanjenitoare dezvoltarii, iar mai putin de 14% dintre companii estimeaza ca evolutia mediului de afaceri romanesc pe intreg anul 2016 va fi favorabila intreprinderilor, potrivit Cartii Albe a IMM-urilor.

Dificultatile cu care se confrunta frecvent IMM-urile sunt birocratia (61,41%), fiscalitatea excesiva (54,74%), urmata de coruptie (45,16%) si controalele excesive (44,98%).

Increderea intreprinderilor in economie este foarte slaba, doar 6,72% dintre persoanele investigate considerand ca evolutia economica va fi pozitiva. Conform aceluiasi raport, principalul efect pozitiv pentru IMM-uri al aderarii Romaniei la UE este accesul mai bun la piete, potrivit raspunsurilor a 46% dintre intreprinzatori.

Fondurile structurale nu prezinta interes pentru IMM-uri, peste 81% dintre firme sustinand ca nu intentioneaza sa acceseze fonduri europene in perioada urmatoare, iar numai 0,18% dintre companii au primit aprobarea pentru proiectul depus. Sursele proprii raman in continuare principalele modalitati de finantare a activitatilor economice ale IMM-urilor, potrivit 72% dintre respondenti.About the author


Cu o experienta profesionala in business si administratie, Claudiu Vrinceanu a studiat economia la Facultatea de Relatii Economice Internationale (ASE) si Stiintele Politice la SNSPA. De asemenea, Claudiu a incheiat cursurile programului de EMBA al Maastricht School of Management.


Wanna say something?


 

Read previous post:
Inovatia in Romania: adevarul despre investitiile in cercetare si dezvoltare

Cum fac parte din grupul lucru* privind operationalizarea procedurilor de aplicare a facilitatilor existente, precum si pentru dezvoltarea de noi...

Close