Buna practica: Enterprise Singapore – agentia guvernamentala pentru promovarea companiilor

Posted by:     Tags:      Posted date:  April 5, 2018  |  No comment


April 5, 2018


O bună practică de construcție guvernamantală pentru stimularea firmelor mai ales pe zona de internaționalizare o găsim în Singapore, unde a avut loc lansarea noii agenții guvernamentale singaporeze pentru promovarea companiilor – Enterprise Singapore (ESG). Noua organizatie este derivată din unificarea fostelor agenții guvernamentale International Enterprise Singapore -IES (agenție guvernamentală responsabilă pentru promovarea comerțului și internaționalizării) și SPRING Singapore (agenție guvernamentală responsabilă pentru programele destinate creșterii competitivității, productivității și inovării la nivelul companiilor singapore, dar și elaborării standardelor și reglementărilor tehnice în domeniul industrial).

Noua agenție, asemenea celor două din care s-a creat, este subordonată Ministerului singaporez al Comerțului și Industriei (MTI) și are în componență direcții specializate pe clustere (industrii avansate și inginerie, industrie alimentară și servicii conexe, servicii de transport și de afaceri, infrastructură și soluții urbane, IT și digitalizare), direcțiile responsabile pentru promovarea comerțului (preluate de la fosta agenție IES și grupate pe zone geografice), precum și alte direcții.

An Enterprise-centric Approach

Ce îmi place: poziționarea instituției în raport cu „clienții” săi , antreprenorii: „enterprise-centric approach”

„Enterprise Singapore is structured to help companies of all sizes – from startups, micro and small companies, to mid-sized and large companies – grow stronger and stay globally competitive. Based on their stage of growth, the industry in which they operate, and their overseas markets of interest, Enterprise Singapore will work with companies to enhance productivity, innovate, go digital, develop talent and internationalise.”

Enjoy si spor la citit lucruri faine: enterprisesg.gov.sgAbout the author


Claudiu Vrinceanu, co-fondator al VP Connections, este consultant de business specializat în comunicare strategică și investiții. El este implicat activ în mai multe proiecte ale Fundației Romanian Business Leaders. Claudiu a fost în perioada 2015-2017 secretar de stat în cadrul Ministerului Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri. Claudiu Vrînceanu este, de asemenea, membru al Platformei România 100. Absolvent de ASE (REI) și Ştiințe Politice la SNSPA, el a încheiat cursurile programului de EMBA al Maastricht School of Management.


Wanna say something?


 

Read previous post:
Think Austria: cum sa analizezi tendurile globale ale momentului

La cancelaria federală din Austria a fost înființat grupul de lucru Think Austria. Sebastian Kurz, cancelarul conservator, a format un...

Close