Ce bine le zice Marius Ghenea

Posted by:     Tags:  , ,     Posted date:  September 25, 2013  |  No comment
Declaratia zilei ii apartine unui antreprenor cunoscut si apreciat de multi tineri intreprinzatori.

 “Sistemul antreprenorial trebuie sa se bazeze pe patru piloni importanti, respectiv educatie, finantare, mentorat si celebrare sau modele. Constat cu fiecare demers ca avem probleme pe toti cei patru piloni. Finantarea este preocuparea principala pentru antreprenori, dar nu prea vad antreprenori ingrijorati de educarea lor si a angajatilor lor. Asta ar trebui sa fie mai ingrijorator, inainte de a merge sa obtii finantare trebuie sa ai cunostintele necesare”, Marius Ghenea, la Mediafax Talks About SME’s.

Despre finantare si nevoie de educare a antreprenorilor vom vorbi maine la cea de-a treia editie a Conferintei „Antreprenor, caut finantare”, cand vom prezenta studiul “Perceptia antreprenorilor asupra accesului la finantare”, realizat de compania de consultanta EY in parteneriat cu Wall-Street.ro. Studiul analizeaza perceptiile a 107 antreprenori asupra mediului de finantare din Romania, cu cei mai multi antreprenori respondenti aflati la inceput de drum.

Marius Ghenea abordeaza, de asemenea, o tema actuala pentru spatiul de business din Romania: mediul antreprenorial are nevoie si de modele, si de aceea povestile de succes au nevoie sa fie promovate, nu modelele false.

“Cu totii stim care sunt cei mai mari manelisti sau fotbalisti din Romania, dar nu sunt multi care pot sa indice un anumit numar de antreprenori de succes, afacerile de succes trebuie celebrate mai mult. Avem niste modele, care de multe ori sunt modele false si cele adevarate nu sunt celebrate, promovate”.

Ce cred romanii despre antreprenori? Ca se imbogatesc pe spinarea angajatilor si succesul lor tine de noroc, cel putin acest lucru reiese dintr-un studiu Daedalus realizat anul trecut, conform caruia majoritatea romanilor, influentati de perioada comunista dar si de un sistem educational deficitar, considera ca antreprenorii pot face bani doar daca, intr-un fel, fura si ca ei muncesc mult mai putin decat angajatii lor.