Romanii au o atitudine pozitiva fata de antreprenoriat. Ce facem mai departe?

Posted by:     Tags:  , ,     Posted date:  November 18, 2013  |  No comment


November 18, 2013


In medie, peste doua treimi (70%) dintre respondentii din 24 de tari au o atitudine pozitiva fata de munca pe cont propriu, potrivit unui studiu Amway. Acest rezultat denota ca antreprenoriatul se bucura in continuare de o reputatie buna (2012: 69%). Acelasi lucru este valabil pentru potentialul muncii pe cont propriu: 39% dintre respondenti se vad deschizandu-si propria afacere.

In Romania, 70% dintre respondenti au o atitudine pozitiva fata de antreprenoriat. Si in acest an, danezii (89%) continua sa conduca topul tarilor chestionate, in ceea ce priveste atitudinea pozitiva fata de antreprenoriat. A doua si a treia pozitie sunt adjudecate de noi tari incluse in sondaj: Finlanda cu 87%, urmata de Australia cu 84%. La fel ca anul trecut, respondentii din Austria (40%), Ungaria (40%), Portugalia (39%), si Germania (37%) prezinta o atitudine negativa.

Dar multe persoane nu isi pun planurile in practica. Asadar, de ce atat de putini antreprenori preiau initiativa?

Un obstacol major in calea dezvoltarii unei afaceri este teama de esec: 70% dintre respondenti se simt amenintati de aceasta. Pe de alta parte, masurile precum finantarea publica, creditele destinate inceperii unei afaceri si educatia in domeniul antreprenoriatului ii incurajeaza in decizia de a-si deschide propria afacere. Acestea sunt principalele rezultate ale Raportului Amway privind antreprenoriatul la nivel global in 2013 publicat de Amway in cooperare cu Technische Universität München.About the author


Cu o experienta profesionala in business si administratie, Claudiu Vrinceanu a studiat economia la Facultatea de Relatii Economice Internationale (ASE) si Stiintele Politice la SNSPA. De asemenea, Claudiu a incheiat cursurile programului de EMBA al Maastricht School of Management.


Wanna say something?


 

Read previous post:
A inceput Global Entrepreneurship Week: cea mai mare campanie de promovare a antreprenoriatului

ilioane de tineri sunt implicati in perioada 18-24 noiembrie in Saptamana Mondiala a Antreprenoriatului. Global Entrepreneurship Week (GEW) este cea...

Close