Las asta aici: proiectul Scale Up

Posted by:     Tags:  , ,     Posted date:  February 15, 2017  |  No comment


February 15, 2017


Proiectul Scale Up, cu detaliile de rigoare publicate in Monitorul Oficial chiar in ultima zi lucratoare din 2016, vineri, 30 decembrie. Este vorba despre Hotarea de Guvern 937/2016, privind instituirea unei noi sheme de ajutoare de stat de pana la 5 milioane de lei fiecare (circa 1,1 milioane euro), destinate microintreprinderilor si intreprinderilor mici si mijlocii (IMM) din Romania. Hotararea, la care am muncit peste 6 luni, detaliaza conditiile de acordare a ajutorului de la stat, precum si contributia minima a antreprenorilor si investitorilor straini care ar fi putut beneficia, contributie care difera de la o regiune la alta.

Chiar daca referitor la programul Scale-up, prin care statul ofera IMM-urilor finantari de pana la 5 milioane de lei, publicat de Guvernul Ciolos in Monitorul Oficial in ultimele zile de mandat, guvernantii au aratat ca acest program va fi suplimentat de la 200 de milioane de euro la 500 de milioane de euro in peroada 2017-2020, acest lucru nu se intampla. Pacat.

Mai multe detalii despre cum am gandit noi proiectul Scale Up.About the author


Promotor al antreprenoriatului si al inovatiei, Claudiu Vrinceanu este Secretar de Stat in cadrul Ministerului Economiei, Comertului si Relatiilor cu Mediul de Afaceri, cu atributii in investitii straine, IMM-uri, turism si relatia cu mediul de business. Cu o experienta in online si in media media de business, a studiat economia la Facultatea de Relatii Economice Internationale (ASE) si Stiintele Politice la SNSPA. De asemenea, Claudiu a incheiat in 2015 cursurile programului de EMBA al Maastricht School of Management, una dintre cele mai dinamice scoli de afaceri din Bucuresti, iar acum pregateste teza de dizertatie pentru absolvire.


Wanna say something?


 

Read previous post:
Legea business angels: memorandumul care operationeaza schema de ajutor de minimis

Pe langa proiectul Scale Up, in sedinta de guvern din 8 decembrie a mai trecut un proiect la care am...

Close