Multumesc si 5 argumente pentru un crez

Posted by:     Tags:  , , , , , , , , ,     Posted date:  March 5, 2014  |  3 Comments


March 5, 2014


Ieri seara am primit un premiu din partea Akcees, organizatie foarte dinamica, alaturi de care colaborez in cadrul multor proiecte faine de-ale lor. Au fost premiati, de asemenea, trei oameni care, in opinia mea, fac lucruri mai mari pentru ecosistemul antreprenorial: Adela Jansen, director de resurse umane la BRD, Bogdan Iordache, fondator How to Web, si Daniel Dragomir, co-fondator TechHub Bucharest.

Reiau, aici, pe scurt, 5 argumente pro-educatie de business pe care le-am prezentat la Gala Akcees.

Educatia antreprenoriala este esentiala din mai multe motive.

In primul rand, antreprenorii creeaza businessuri, genereaza locuri de munca. Un antreprenor este un mijlocitor intre capital si forta de munca.

In al doilea rand, pentru ca intreprinzatorii au o imagine proasta in Romania. Sunt atat de multi antreprenori de valoare care nu ies in fata. Daca te duci in Statele Unite ale Americii si spui ca esti antreprenor, vei fi privit bine. Aici lucrurile nu stau (inca) asa.

In al treilea rand, acestia sunt ignorati de guvernanti.

In al patrulea rand, o economie care se bazeaza preponderent pe afacerile mici face fata mai usor socurilor externe.

Al cincilea argument este ca avem nevoie de alte modele educate si pregatite pentru antreprenoriat.

Akcees, va multumesc, inca o data, pentru premiul care ma incurajeaza si care imi aminteste de semnificatia unor astfel de momente in viata unui individ. :) :)About the author


Claudiu Vrînceanu, co-fondator al VP Connections, este consultant de business specializat în comunicare strategică și investiții. El este implicat activ în mai multe proiecte ale Fundației Romanian Business Leaders + co-fondator al RISERS NET. Ce fac aceste proiecte și cum pot schimba România: http://vrinceanu.ro/despre-mine/ Claudiu a fost în perioada 2015-2017 secretar de stat în cadrul Ministerului Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri. Claudiu Vrînceanu este, de asemenea, membru al Platformei România 100. Absolvent de ASE (REI) și Ştiințe Politice la SNSPA, el a încheiat cursurile programului de EMBA al Maastricht School of Management.


Wanna say something?


 

3 Comments for Multumesc si 5 argumente pentru un crez

Silviu

Felicitari, Claudiu! :) Keep up the good work!

    Claudiu Vrinceanu

    Mersi fain, Silviu!

Traian

Felicitari Claudiu!Read previous post:
Intrebarea de un milion de puncte: cand includem antreprenorii in modelul de business al statului?

ihaela Matei (foto), coordonator proiect Antreprenorii vorbesc: Barometrul antreprenoriatului romanesc, EY Romania, lanseaza o intrebare fundamentala pentru ecosistemul antreprenorial romanesc....

Close