Noul pariu al lui Radu Georgescu: Bitcoin si monedele virtuale

Posted by:     Tags:      Posted date:  May 28, 2014  |  No comment


May 28, 2014


Am citit cu interes si cu usoara surprindere postarea din urma cu trei saptamani a lui Radu Georgescu despre motivele pentru care crede foarte mult in ceea ce multi economisti numesc „Revolutia Bitcoin”. Radu Georgescu spunea ca protocolul bitcoin va avea un trend similar precum LinkedIn, Amazon si Facebook.  A fost inventat in 2009 si in cinci ani primul strat de infrastructura este construit: procesoare, portofele electronice, monede, straturi de securitate, ATM-uri…toate cele necesare pentru ca bitcoin sa explodeze.

Iata ca Radu Georgescu desluseste astazi misterul provocat de aceasta insemnare bine documentata de pe blogul sau si anunta ca devine presedinte al board-ului companiei Coinzone. De fapt, aflam ca este unul dintre fondatorii Coinzone, companie care propune un nou payment gateway global pentru Bitcoin si monede virtuale cu localizare pentru Europa si tarile emergente. Compania are operatiuni in Statele Unite si Europa, dar si o puternica prezenta in Romania prin departamentul sau de dezvoltare.

De ce este cool Bitcoin-ul? :) Pentru ca NU este emis si sustinut de o banca centrala, precum Rezerva Federala in cazul monedei americane. In schimb, Bitcoin se obtine printr-un proces de rezolvare a unor calcule matematice foarte complicate, numit “mining”. Odata obtinuti, bitconii pot fi folositi pentru cumparaturi sau tranzactionati pe piete online nereglementate. Cotatia Bitcoin a crescut puternic anul trecut, de la 20 de dolari in februarie la peste 1.200 de dolari in decembrie. Totusi, pretul este foarte volatil, iar in ultima luna a crescut foarte mult, de la 460 de dolari in aprilie, la 580 in prezent.

graficbitcoin

Sursa grafic: Coindesk.com

Ce opinie are Manuel Heilmann, co-fondator Coinzone, despre “Revolutia Bitcoin”?

“Bitcoin va schimba fundamental modul in care oamenii efectueaza platile in piete unde sistemele traditionale de plata sunt mai putin dezvoltate. Deseori, firmele mici si mijlocii din Europa si din tarile emergente au cerinte speciale. Obiectivul nostru este de a raspunde acestor cerinte specifice, dincolo de simpla procesare a platilor”.

Manuel Heilmann are o experienta internationala vasta in eCommerce, activand in acest domeniu in ultimii 13 ani. Inainte de Coinzone, Manuel Heilmann a fost Vicepresedinte si General Manager in cadrul diviziei MyCommerce a companiei Digital River. Printre co-fondatorii Coinzone se afla Radu Georgescu, care este si Chairman of the Board si Diwaker Singh, de asemenea Member of the Board, ambii cu zeci de ani de experienta in eCommerce, software si companii de plati.

“Cand am calatorit in Africa acum 15 ani, cei mai multi oameni nu aveau linii telefonice. In loc sa instaleze linii de telefonie fixa peste tot, aceste tari au trecut direct la telefonia mobila. Drept rezultat, in tarile din Africa si in alte piete emergente inovatii precum platile mobile s-au dezvoltat mult mai rapid. Monedele virtuale si, in particular, Bitcoin, ofera modalitati noi de plata sau transfer de bani prin telefon mobil sau computer. Datorita faptului ca nu intersecteaza sistemele traditionale de plata, aceste solutii sunt usor de utilizat, nu au granite si sunt accesibile tuturor.”, adauga Manuel Heilmann.

Ce crede Radu Georgescu despre “Revolutia Bitcoin”?

Bitcoin va avea de depasit obstacole, asa cum au avut de depasit toate tehnologiile care “au schimbat jocul” – piedici legale, bancare si politice. In cinci ani de acum incolo sistemul bancar se va duplica pentru a accepta Bitcoin, invatand ca “nu este un dusman, ci un prieten, si vor incepe sa foloseasca moneda”. Si al doilea “strat” de infrastructura va fi acolo. Lucrurile se vor organiza.About the author


Claudiu Vrînceanu, co-fondator al VP Connections, este consultant de business specializat în comunicare strategică și investiții. El este implicat activ în mai multe proiecte ale Fundației Romanian Business Leaders + co-fondator al RISERS NET. Ce fac aceste proiecte și cum pot schimba România: http://vrinceanu.ro/despre-mine/ Claudiu a fost în perioada 2015-2017 secretar de stat în cadrul Ministerului Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri. Claudiu Vrînceanu este, de asemenea, membru al Platformei România 100. Absolvent de ASE (REI) și Ştiințe Politice la SNSPA, el a încheiat cursurile programului de EMBA al Maastricht School of Management.


Wanna say something?


 

Read previous post:
Cei care schimba jocul: cum gandesc, decid si actioneaza antreprenorii romani

Andreea Rosca si Mona Dirtu au scris “Cei care schimba jocul”, o carte care vorbeste despre mecanismele si procesele de...

Close