Start la competitia NESsT pentru Intreprinderi Sociale

Posted by:     Tags:  , , ,     Posted date:  June 6, 2013  |  Comment


June 6, 2013


Veste buna pentru ecosistemul antreprenoriatului social: a fost lansata cea de-a IV-a Competitie NESsT pentru Intreprinderi Sociale, organizata de catre Fundatia NESsT Romania, in parteneriat strategic cu Romanian-American Foundation si cu sustinerea Citi Romania. Obiectivul competitiei este de a sustine dezvoltarea intreprinderilor sociale din Romania.

Fundatia NESsT Romania ii invita  pe toti cei interesati sa lanseze ori sa extinda o intreprindere sociala sa isi inscrie ideea de afacere cu impact social pozitiv in Competitia NESsT pentru Intreprinderi Sociale 2013. Pot sa se inscrie in competitie organizatii non-guvernamentale, persoane fizice si juridice din intreaga tara ce sunt motivate sa dezvolte, cu sprijinul NESsT, o intreprindere sociala cu impact in domeniul incluziunii pe piata muncii, a surselor de venit sustenabile  sau al tehnologiilor cu impact social. Data limita pentru aplicatii este 7 iulie 2013. Mai multe informatii despre Competitia NESsT pentru Intreprinderi Sociale 2013 puteti gasi la adresa www.nesst.org/romania.

Juriul format din specialisti NESsT si profesionisti din mediul de afaceri va selecta in jur de 12 de aplicanti. Acestia vor beneficia, timp de 7 luni, de o serie de workshopuri sustinute de catre Fundatia NESsT, workshopuri in cadrul carora concurentii vor invata, pas cu pas, toate instrumentele necesare dezvoltarii ideii lor de intreprindere sociala, de la cercetarea de piata la intocmirea planului de afaceri. La finalului acestei perioade  de planificare, NESsT va premia cele mai bune planuri de afaceri cu cate un grant de investitie valorand intre 10.000 dolari si 20.000 dolari.

„Romanian-American Foundation sustine dezvoltarea antreprenoriala si este alaturi de NESsT in eforturile sale de promovare si dezvoltare a antreprenoriatului social in Romania”, a declarat Romeo Vasilache, Director program antreprenoriat in cadrul RAF.

Intreprinderea sociala este o afacere conceputa pentru a rezolva o problema sociala critica intr-un mod sustenabil financiar. Intreprinderile sociale pot fi infiintate si conduse atat de catre ONG-uri, cat si de persoane fizice sau diferite tipuri de persoane juridice, toate avand in comun  obiectivul principal de a aduce un impact social pozitiv si de a fi sustenabile financiar.

 

 About the author


Claudiu Vrînceanu, co-fondator al VP Connections, este consultant de business specializat în comunicare strategică și investiții. El este implicat activ în mai multe proiecte ale Fundației Romanian Business Leaders + co-fondator al RISERS NET. Ce fac aceste proiecte și cum pot schimba România: http://vrinceanu.ro/despre-mine/ Claudiu a fost în perioada 2015-2017 secretar de stat în cadrul Ministerului Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri. Claudiu Vrînceanu este, de asemenea, membru al Platformei România 100. Absolvent de ASE (REI) și Ştiințe Politice la SNSPA, el a încheiat cursurile programului de EMBA al Maastricht School of Management.Related Posts

Wanna say something?


 

Comment for Start la competitia NESsT pentru Intreprinderi Sociale

Anca Pol

Bun găsit!

Ne bucurăm că ai dat vestea mai departe, suntem foarte încrezători în mersul întreprinderilor sociale din România. Abia aşteptăm aplicaţii frumoase, cu suflet şi cu “zvâc”. Îi încurajăm pe cei care citesc postarea ta să o forwardeze cunoscuţilor lor cu drive antreprenorial şi cu motivaţie puternică de a repara probleme sociale din comunitatea lor.

Toate cele bune din partea echipei NESsT Romania!

Anca Pol
Asociat de Comunicare, Europa Centrală şi de Est
NESsTRead previous post:
De astazi sunt la Monte Carlo: World Entrepreneur Of The Year 2013

e astazi pana duminica voi fi prezent la competitia internationala Ernst&Young dedicata antreprenorilor - World Entrepreneur Of The Year. Ajunsa...

Close