Start-Up Challenge: cele patru proiecte castigatoare

Posted by:     Tags:  , , , , ,     Posted date:  September 28, 2015  |  No comment


September 28, 2015


Patru start-up-uri sau idei de afaceri au castigat competitia Start-up Challenge, prin care vor fi promovate in reteaua InternetCorp, unul dintre cei mai mari publisheri online din Romania cu un portofoliu care include mai multe site-uri printre care Wall-Street.ro, Kudika, Garbo sau 9AM.

Cei patru castigatori:

I. 101Trandafiri.ro

101Trandafiri.ro, o florarie online care intentioneaza sa vanda si sa livreze exclusiv 101 Trandafiri.

„Ne adresam pietei internationale, care se ridica la 32,9 miliarde de dolari in totalul florilor taiate, iar piata tinta este de 10 % din piata mondiala de flori si anume 3,29 de miliarde de dolari destinate exclusiv trandafirilor”, spune Alexander Stoica-Marcu, fondator al 101trandafiri.ro.

Serviciul va fi lansat in aproximativ o luna si targeteaza tineri de 16-20 de ani care ofera un astfel de buchet de trandafiri ca un gest unic, dar si persoanele de aproximativ 35 de ani care periodic isi doresc sa isi impresioneze persoana iubita.

II. GameGif

GameGif este o aplicatie de mobil care prezinta jocuri (despre ce este jocul) pentru smartphone printr-o video de sapte secunde. Aplicatia ofera posibilitatea de a instala jocul sau a viziona urmatorul joc. Echipa din spatele companiei este formata din Manuel Boca, Sebastian Maraloiu si Dragos Iordache. GameGif urmeza sa fie lansat oficial la inceputul anului 2016.

III. Vreaumecanic.ro

Vreaumecanic.ro – este o platforma online care pune in legatura service-urile auto cu posesorii de autovehicule.

Platforma va fi lansata la jumatatea lunii octombrie si deja a primit o finantare de 20.000 de euro.

IV. Lurnia

Lurnia (initial numit Teentrepreneur Game) este un joc mobil care educa financiar elevii de liceu, prin intermediul unor provocari antreprenoriale. In cadrul jocului, tinerii aterizeaza pe o planeta initial goala, pe care sunt provocati sa creeze ecosistemul antreprenorial, pornind de la cele mai simple business-uri si ajungand la afaceri complexe si investitii.

Juriul Start-Up Challenge a fost format din Peter Barta – EO Fundatia Post-Privatizare, Dan Stefan -cofondator Autonom Rent A Car si Marius Ghenea -senior adviser 3TS.

 About the author


Claudiu Vrînceanu, co-fondator al VP Connections, este consultant de business specializat în comunicare strategică și investiții. El este implicat activ în mai multe proiecte ale Fundației Romanian Business Leaders + co-fondator al RISERS NET. Ce fac aceste proiecte și cum pot schimba România: http://vrinceanu.ro/despre-mine/ Claudiu a fost în perioada 2015-2017 secretar de stat în cadrul Ministerului Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri. Claudiu Vrînceanu este, de asemenea, membru al Platformei România 100. Absolvent de ASE (REI) și Ştiințe Politice la SNSPA, el a încheiat cursurile programului de EMBA al Maastricht School of Management.


Wanna say something?


 

Read previous post:
Investitorul Radu Georgescu: As introduce materia de Personal Finance inca din scoala generala

„As introduce materia Personal Finance/Finante personale in scolile romanesti. Copiii nostri nu stiu sa-si tina banii in buzunar”, crede investitorul...

Close