Start-up.ro, proiect editorial cu focus pe tech si antreprenoriat. Actionarii platformei online pregatesc un hub

Posted by:     Tags:      Posted date:  September 1, 2015  |  No comment


September 1, 2015


Start-up.ro, cel mai nou proiect editorial dedicat startup-urilor si antreprenorilor din Romania, a fost lansat oficial de astazi. Publicatia urmeaza sa discute cu si despre startup-urile din domeniul tehnologiei, avand ca scop oferirea de informatii si analize ample despre initiativele din acest mediu.

Astfel, Start-up.ro este o prima initiativa dezvoltata de catre Mihai Seceleanu si partenerii sai, Liviu Dumitrascu si Daniel Tatar (cei trei cofondatori sunt, de altfel, si cei care in urma cu 11 ani lansau InternetCorp, publisherul WALL-STREET.ro, iar ultimii doi au facut recent exit din eJobs.ro catre Ringier).

 

Start-up.ro este parte a unei initiative mai ample, in care vom implica mai multe elemente esentiale pentru un ecosistem antreprenorial. Credem ca in Romania exista un mediu propice si ca in urmatorii ani vom asista la o dezvoltare rapida a startup-urilor din domeniul tehnologiei, intr-un context matur cu tot ceea ce implica acesta: finantari, tractiune, scala, profesionalism”, a declarat Mihai Seceleanu, cofondator si director executiv al proiectului.

 

“Cand mi s-a propus sa ma alatur echipei Start-up.ro am primit lucrul acesta cu placere, pentru ca e o oportunitate atat pentru mine, cat si pentru mediul antreprenorial din Romania. Ecosistemul romanesc se dezvolta, dar pana acum nu a existat o voce care sa centralizeze ecourile pietei. Vreau ca start-up.ro sa fie acea platforma catre care sa se uite toate companiile tinere si sa afle povestile de succes, dar si esecurile cele mai marcante. Ne vom concentra pe materiale de analiza si sinteza, construite cu realism”, a spus Vlad Andriescu.

Spre finalul anului, fondatorii Start-up.ro intentioneaza sa inaugureze in Bucuresti si un hub (un spatiu de lucru neconventional) destinat startup-urilor si freelancerilor din domeniul tehnologiei. Capitala incepe astfel sa devina tot mai interesanta pentru antreprenorii si investitorii in hub-uri. In prezent, in Bucuresti exista cinci hub-uri operationale: Impact Hub, TechHub, Connect Hub, We Love Digital si 360 Hub. De asemenea, in Brasov exista Hub OneZero, Hub 1317, in Cluj avem Cluj Hub, Cluj CoWork (urmeaza ca Impact Hub sa fie lansat si la Cluj). In Iasi se remarca hub-ul The Grape, in Constanta locatiile City Hub Constanta, Forte Life Social Hub, in Sibiu Central Hub, iar in Timisoara functioneaza The Start-up Hub.

De asemenea, informatii din piata arata ca urmeaza alte lansari de hub-uri, cel mai probabil ca ad-on la alte proiecte, nu neaparat entitati independente. Daca ne uitam la experienta tarilor din regiune, esential pentru hub-uri va fi sa reuseasca sa se transforme in incubatoare si acceleratoare de business. Sper sa avem cel putin trei incubatoare/acceleratoare in Romania in urmatorii 3 ani.

Sa le tinem pumnii acestor oameni care cred in 1. co-working, 2. sharing, 3. content, 4. comunitati, 5. evenimente de business

 About the author


Claudiu Vrînceanu, co-fondator al VP Connections, este consultant de business specializat în comunicare strategică și investiții. El este implicat activ în mai multe proiecte ale Fundației Romanian Business Leaders + co-fondator al RISERS NET. Ce fac aceste proiecte și cum pot schimba România: http://vrinceanu.ro/despre-mine/ Claudiu a fost în perioada 2015-2017 secretar de stat în cadrul Ministerului Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri. Claudiu Vrînceanu este, de asemenea, membru al Platformei România 100. Absolvent de ASE (REI) și Ştiințe Politice la SNSPA, el a încheiat cursurile programului de EMBA al Maastricht School of Management.


Wanna say something?


 

Read previous post:
Multinationalele tin aproape de start-up-uri: competitie SAP pentru antreprenori

Multinationalele sunt tot mai interesate de parteneriate cu start-up-uri, iar acest lucru reprezinta un lucru pozitiv pentru ecosistemul antreprenorial. Spre...

Close