Vacanta cu rulota in Romania: o forma de turism responsabil si sustenabil

Posted by:     Tags:  , ,     Posted date:  September 27, 2017  |  Comment


September 27, 2017


La 27 septembrie, cele peste 155 de țări membre ale Organizației Mondiale a Turismului (OMT) sărbătoresc, în fiecare an, Ziua mondială a turismului. Cu această ocazie, m-am gândit să împărtășesc cu voi un tip nou de turism (pentru România) în care cred tot mai mult: vacanța cu (auto)rulota. Cum am ales să petrecem recent un weekend cu autorulota, alături de David și de bunici, am experimentat o mini-vacanță autentică, cu relații faine în interiorul familiei și cu o diviziune a muncii bine definite (șofer, co-pilot, pus masă, strâns masă, curățenie, relația cu alte rulote, golit rezervor, făcut patul, etc).

autroluta2

Noi am ales un traseu scurt de patru zile: București – Murighiol  (o noapte) – Jurilocva – Corbu (o noapte) – Constanța – 2 Mai (o noapte) – Vamă Veche. Cel mai fain a fost la Corbu, în minunatul golf de acolo: valurile mării, briza, liniște, turism la mii de stele. Abia aștept să revenim acolo, tot cu o autorulotă.

 4 motive: ce ne-a plăcut la vacanța cu autorulota:

1. În primul rând, i-a plăcut lui David: s-a bucurat de fiecare colț al autorulotei și de fiecare loc în care am campat.

2. Filosofia “Keep it simple”: îți adaptezi stilul de viață la unul economic și eficient.

3. Interacțiunile și timpul bun cu familia: spre exemplu, nopți și dimineți petrecute în aceeași încăpere cu cei dragi.

4. Este un turism responsabil față de mediu: reducerea consumului de apă, curent și gaz este caracteristică unei vacanțe cu autorulota.

autorulota3

Și pentru ca am pomenit turismul responsabil, anul acesta tema principală în turismul mondial este ”Turismul sustenabil — un instrument pentru dezvoltare”, în contextul anului 2017, Anul Turismului Sustenabil. Agenda Universală 2030 pentru dezvoltare durabilă urmărește o schimbare la nivelul politicilor, practicilor de afaceri și a comportamentului consumatorilor pentru dezvoltarea sectorului turistic durabil.About the author


Claudiu Vrînceanu, co-fondator al VP Connections, este consultant de business specializat în comunicare strategică și investiții. El este implicat activ în mai multe proiecte ale Fundației Romanian Business Leaders + co-fondator al RISERS NET. Ce fac aceste proiecte și cum pot schimba România: http://vrinceanu.ro/despre-mine/ Claudiu a fost în perioada 2015-2017 secretar de stat în cadrul Ministerului Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri. Claudiu Vrînceanu este, de asemenea, membru al Platformei România 100. Absolvent de ASE (REI) și Ştiințe Politice la SNSPA, el a încheiat cursurile programului de EMBA al Maastricht School of Management.


Wanna say something?


 

Comment for Vacanta cu rulota in Romania: o forma de turism responsabil si sustenabil

gabriel

am incercat sa prezint si eu cat mai multe detalii privind vacantele cu rulota ca sa pot sa ajut la dezvoltarea acestui tip de turism in Romania.

https://vacantape6roti.wordpress.com/

O zi placuta
gabrielRead previous post:
Realitate de la firul ierbii: cate firme din Romania sunt, de fapt, sanatoase

Raportul privind distribuția averii mondiale, potrivit căruia 1% din populație deține mai mult de jumătate din averea globală, adică e...

Close